dinsdag 1 juni 2010

1 Zwaluw maakt nog geen zomer, maar 1 bezoek aan Lage Zwaluwe wel

Live from Lage Zwaluwe, we bring you: The V3a the summer starts BBQ!!!
And the crowd goes wild. De eerste zin heeft al gelijk wat uitleg nodig: Live is het niet echt meer. Op het moment dat ik dit schrijf, leven we een dag of vier en flink wat regendruppels later. Uitleg deel 2: V3a is een combinatie van G3a mèt Grieks en Latijn en A3a zonder de klassieken. Dit zijn 10 + 12 leerlingen, ongeveer.
Deze leerling waren een beetje jaloers op de mentor leerlingen van hun aardrijkskundedocent. Die doen soms nog eens wat met de klas, al is het maar een Paasontbijt of een Picnic in the park.
‘OK’, zeg ik, ’21 mei gaan juli eten op de Grote Markt in de stad’.
‘Ja, leuk’, was de eerste reactie. ‘Doen we’, de tweede.
Er gaat een vakantie en wat overleg overheen, maar uiteindelijk is het zover: 28 mei 2010. 18.00 uur. Lage Zwaluwe. Een hoop kinderen en een nog grotere hoop vlees. En wat ouders die los rondliepen in Hooge of Lage Zwaluwe. De zomer kan beginnen. Het is mijn eerste (buiten)barbeque van het jaar.


De Bakpapappa's en de mentor

De Bakpapappa’s ontsteken het gevaar en beginnen met de worstjes die een Bakpamamma bij de slager heeft geregeld. Wat een worst! Na de drumsticks, kipsatés en speklapjes wordt het nog doller: een heerlijk mals stuk rondvlees dat heerlijk gemarineerd is. Kosten nog moeite is gespaard, wat een lekker eten. Mijn complimenten voor de gastvrouw en haar moeder die ook nog eens zalm voor op de BBQ heeft! Als de liefde van de man door de maag gaat, wordt het een moeilijk afscheid aan het einde van dit schooljaar.
Ow ja. Er waren ook nog leerlingen. Je zou het bijna vergeten. Geintje natuurlijk. Wat een engeltjes zijn dat toch. Op drie puberende duiveltjes na die zich te goed lijken te voelen. Zonder te melden gaan ze op strooptocht op zoek naar mooie Zwaluwinnen om de wildste dingen mee te doen. Volgens de laatste verhalen is het enige waar ze iets wilds mee hebben gedaan een croquet geweest bij de lokale snackbar.


Na de drumstick op zoek naar chickies zonder ketchup...

De rest van de engeltjes geniet van eten. Maken grapjes. Springen trampoline. Nemen docenten en ouders in de maling. Boven alles hebben ze het gezellig. Ze snappen het principe van een goede barbeque nu al: goed eten, leuke mensen, beetje slap ouwehoeren met zo goed mogelijke muziek op de achtergrond.
Op deze manier kom je er nog eens achter dat wat leerlingen en een ouder groot fan zijn van de vogeltjesdans. Je leert dat de mentor (niet zo’n eng ding van Harry Potter) van lekkere oude jaren ’80 gitaren houdt en de ouders van rosé. Ik heb weer even heerlijk staan praten met mijn leerlingen. Het was weer een goede avond.


De Valk in de vogeltjesdans...

Bakpapappa en Bakpamamma zijn trouwens een mooi stel. Enorm trots op de kinderen. De kinderen die het o zo leuk vinden dat iedereen hun kinderfoto’s ziet. Samen op de camping of netjes geposeerd op de leeftijd dat kinderen net lang genoeg stil kunnen zitten voor de sluitingstijd van een camera. De ouders waren wel erg benieuwd naar de docent waar ze thuis zo veel verhalen over horen. Een fotosessie was dan ook onvermijdelijk. Wellicht hangt de aardrijkskundedocent binnenkort ook in een huiskamer in Lage Zwaluwe.
De zomer begint meestal pas echt met een goede BBQ. Mijn zomer is dus begonnen!! En hoe!

Meer foto's op http://picasaweb.google.com/mgh.de.valk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten